Actief USP

Regelingen

Voor werkgevers zijn er diverse regelingen om voordelig beweeg- en sportactiviteiten voor je medewerkers te faciliteren.

Olympas

Voor sportactiviteiten zijn de mogelijkheden eindeloos middels de Olympas.

Fit en vitaal op je werk!

Ben je medewerker op het Science Park en wil je graag all-in sporten met korting? Profiteer dan in ieder geval van de Actief USP-actie en schaf de 'OlymPas', de voordelige all-in sportkaart van Olympos, met extra korting aan. Nergens in Utrecht sport je voordeliger en kun je met één pas zo veel verschillende sporten doen.

Speciaal kortingstarief medewerkers (UU, HU, UMCU*, Hubrecht instituut/CBS, HKU, UvH)

Vanwege de samenwerking tussen Olympos en bovengenoemde instellingen, kunnen medewerkers van deze instellingen de OlymPas met nog meer korting aanschaffen (categorie B: € 240,- voor een jaar, € 24,- voor een maand).
ook partners en gepensioneerden van medewerkers van het UMCU kunnen gebruikmaken van kortingstarief B 

Medewerkers van de Universiteit Utrecht kunnen –naast de korting die voor hen sowieso al geldt (kortingstarief B)- de aanschaf van de OlymPas nog voordeliger maken door gebruik te maken van de universitaire Regeling Bedrijfsfitness. 

Wat kun je allemaal met de OlymPas?

Met de OlymPas kun je:

  • onbeperkt fitnessen, inclusief persoonlijk schema, core strength & stability trainingen en intensity circuittrainingen
  • deelnemen aan alle groepslessen (ruim 70 per week, zoals bodyfit voor medewerkers, sport light, spinning, HIIT en Grit lessen, en nog veel meer)
  • deelnemen aan cursussen, zoals Yoga en pilates voor medewerkers, hardlooptrainingen etc.
  • onbeperkt vrij tennissen, vrij squashen, vrij beachvolleyballen en klimmen
  • een kennismakingsles klimmen volgen op buitenklimwand Kalymnos (> 30 meter)
  • last minute accommodatie huren.

Hoe schaf ik de OlymPas aan?

(Let op: je verlaat hiervoor de website van Actief USP en kom je direct op de website van Olympos)

  • Heb je al eerder bij Olympos gesport en een web-account en SCO-nummer? Ga dan naar www.olympos.nl/inloggen en log in. Daarna kun je de OlymPas met korting aanschaffen (betaling via iDeal).
  • Nooit eerder bij Olympos gesport? Registreer je dan eerst even gratis via: www.olympos.nl/registreren. Je ontvangt dan inloggegevens. Ga daarna naar www.olympos.nl/inloggen en log in. Vervolgens kun je de OlymPas met korting aanschaffen (betaling via iDeal).

Let op: Na aanschaf kun je bij de sportdesk van Olympos je OlymPas laten printen. Klik hier om te zien wat je moet meenemen. Daarna kun je onbeperkt sporten. Veel sportplezier!

Fiscal regles

Fiscaal zijn er diverse mogelijkheden via de Werk Kosten Regeling (WKR).

Bedrijfsfitness Belastingdienst: hoe werkt het?

Of u binnen uw bedrijf nu gebruik maakt van de werkkostenregeling of nog de oude regeling toepast; het is mogelijk uw medewerkers een fitnessabonnement te bieden met belastingvoordeel. Door als werkgever het fitnessabonnement te betalen en de kosten te verrekenen met het brutoloon van uw medewerkers, besparen uw medewerkers op de belasting en de werkgever bespaart op de sociale lasten. Op deze manier probeert de Belastingdienst het sportgedrag van werkend Nederland te stimuleren. Maar er zitten een aantal belangrijke verschillen tussen de oude en de nieuwe situatie.

De werkkostenregeling

Onder de werkkostenregeling heeft de Belastingdienst dit versoepeld. Niet langer bestaat er de noodzaak eerst een contract met een fitnesscentrum aan te gaan. Tegenwoordig kan een medewerker een eigen fitnesscentrum uitzoeken en de kosten bij de werkgever indienen. Deze verrekent ze als vanouds met het brutoloon, waardoor zowel medewerker als werkgever besparen.

Wanneer de werkgever er zorg voor draagt dat de kosten niet buiten de forfaitaire ruimte komen, zal er geen eindheffing plaats vinden. Tevens is er niet langer de noodzaak uitgaven minutieus op te splitsen per medewerker. De Belastingdienst heeft met de komst van de werkkostenregeling de administratie voor het doen van vergoedingen en verstrekkingen als werkgever flink versimpeld.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website over de WKR via de volgende link: www.werkkostenregeling-wkr.nl.

Subsidies

ESF Duurzame Inzetbaarheid

De EU en de Nederlandse overheid willen mensen langer aan het werk houden en de arbeidsproductiviteit van de werkende vergroten. Daarom is de subsidieregeling ESF Duurzame Inzetbaarheid in het leven geroepen, waarmee werkgevers subsidie kunnen ontvangen voor activiteiten die een positief effect hebben op de interne en/of externe arbeidsmobiliteit van werknemers. Projecten die onder de subsidieregeling vallen, kunnen betrekking hebben op maatregelen om de gezondheid en vitaliteit van medewerkers te bevorderen, alsmede hun betrokkenheid en productiviteit. Ook initiatieven om de interne en externe arbeidsmobiliteit te versterken, zodat werknemers aantrekkelijk blijven voor de organisatie en de arbeidsmarkt, behoren hiertoe. Verder komen onderzoeken in aanmerking die gericht zijn op de vraag hoe medewerkers actief betrokken kunnen worden bij de verbetering van de organisatie van het werk.

Meer informatie over het doen van een aanvraag vindt u hier.

Sportevenementen

De gemeente Utrecht wil zoveel mogelijk Utrechters laten sporten en bewegen. Zo kan iedere Utrechter zijn of haar talent ontdekken en verder ontwikkelen. Organisaties kunnen subsidie aanvragen voor het organiseren van een topsportevenement of een breedtesportevenement. Meer informatie vindt u hier.

Zoek