Actief USP

Sportaanbod

Het Utrecht Science Park kenmerkt zich door een mooie groene omgeving en een sportieve sfeer. Er zijn diverse mogelijkheden om op een leuke manier actief te zijn, die voor iedereen beschikbaar en toegankelijk zijn.

CURSUSSEN

Onderstaande cursussen worden speciaal voor medewerkers georganiseerd en zijn daarom in dit overzicht zichtbaar. Ben je benieuwd naar alle cursussen van Olympos, klik dan hier. Voor onderstaande cursussen heb je een geldige OlymPas nodig.

Hardlooptrainingen

Looptrainingen voor diverse afstanden

Wil je je samen met andere USP-collega's en studenten goed voorbereiden op jouw onderdeel van de USP Marathon of een ander hardloopevenement? Olympos biedt elke tien weken loopcursussen aan voor diverse niveaus en afstanden. Eén keer in de week trainen onder begeleiding van een professionele trainer zorgt ervoor dat je verantwoord en met sprongen vooruit gaat en je grenzen verlegt.

Klik hier voor meer informatie of om direct in te schrijven!

Yoga voor medewerkers

Je hoeft niet veel te lezen over mindfulness of goede voornemens te maken. Je kan gewoon op en tijdens je werk aan jezelf werken. Met yoga voor medewerkers pas je mindfulness, yoga en pilates toe in jouw werkomgeving. Het kost je geen tijd, maar levert je tijd op. Je leert ontspannen tijdens het harde werken, bent je bewust van elk moment en neemt je verantwoordelijkheid voor je eigen rust en gezondheid.

Klik hier voor meer informatie of om direct in te schrijven!

Pilates voor medewerkers

Wil je de dag goed beginnen? Deze workout bied je de ideale combinatie van ontspanning en intensiteit. Met een mix van Yoga, Tai Chi, Pilates, mindfulness en core training werk je aan je fysieke en mentale balans. De toegankelijke rekoefeningen, bewegingen en houdingen op energieke muziek zijn geschikt voor iedereen. Met speciale aandacht voor je buik en rugspieren (je zogenoemde “core”  van je lichaam).

Klik hier voor meer informatie of om direct in te schrijven!

Tennis voor medewerkers

De tennistrainingen worden gegeven op de all weather-tennisbanen van Olympos. Om tot een efficiëntere indeling en baanbezetting te komen, verzorgen TC de Uithof en Olympos samen de tennistrainingen. Als je ingedeeld wordt op een tennistraining, krijg je 1x in de week op een vaste dag en tijd les. Bij de indeling wordt rekening gehouden met de verschillende niveaus.

Klik hier voor meer informatie of om direct in te schrijven!

GROEPSLESSEN

Onderstaande lessen worden speciaal voor medewerkers op het Science Park georganiseerd en zijn daarom in dit overzicht zichtbaar. Ben je benieuwd naar alle groepslessen van Olympos, klik dan hier. Voor onderstaande groepslessen heb je een geldige Olympas nodig. Klik hier voor meer informatie over het reserveren en annuleren van groepslessen.

Body Strength

Try body strength and perform a variety of fun and challenging exercises by - predominantly - using your own body weight. It will not only improve your functional strength but also your muscle coordination (motor skills) and balance.

When: Mondays 16.30-17.30.
Click here for more information and to reserve instantly.

Yogalates

Yogalates is een combinatie van pilates en yoga. De dynamische pilatesoefeningen worden afgewisseld met de staande en zittende houdingen uit de yoga die gepaard gaan met een bewuste ademhaling. 

Wanneer: woensdag 16:30 - 17:25 uur, donderdag 12.30 - 13.30. 
Klik hier voor meer informatie en om direct te reserveren.

Bodyfit voor Medewerkers

Deze groepsles is bedoeld voor medewerkers die op een toegankelijke manier aan zijn/haar algehele conditie wil werken. Geen gespring, geen moeilijke choreografieën, wél spierversterkende oefeningen, verbetering van het uithoudingsvermogen en gezelligheid. Een fitter en sterker lichaam is het resultaat.

Wanneer: woensdag van 17:30 - 18:25 uur. 
Klik hier voor meer informatie en om direct te reserveren.

Workout Mix

Wil je graag sporten, maar weet je niet goed wat je aan kunt of welke sport geschikt voor je is? Of wil je voor een langere tijd op een light niveau sporten, bijvoorbeeld omdat je een beperking hebt? Bij de groepsles ‘Workout Mix’ kun je op een laagdrempelig niveau sporten en nieuwe sporten ontdekken, op maat en onder begeleiding van ervaren sportdocenten.

Wanneer: donderdag 11.30 - 12.30
Klik hier voor meer informatie en om direct te reserveren.

BRN

BRN®, de ultieme shape workout, staat voor de Body u Really Need. Een toegankelijke, effectieve en vooral motiverende groepsles waarbij je werkt aan alle facetten voor een fit, sterk en mooi lichaam. De workout waarmee je optimaal calorieën verbrandt en je hele lichaam in shape brengt! Cardio, spierversterkende oefeningen en coretraining in één. 

Wanneer: maandag 15.45-16.30, dinsdag 12.30-13.15, donderdag 10.15-11.00 en vrijdag 09.15-10.00. 
Klik hier voor meer informatie en om direct te reserveren.

Small Group Training

Vind je het fijn om persoonlijke begeleiding te krijgen, maar train je liever niet alleen? Dan is smallgroup training iets voor jou! 

Onder begeleiding van een personal trainer ga je met een groep van minimaal twee en maximaal tien  personen 60 minuten trainen. Het is personal training, maar dan met meerdere personen tegelijk. Omdat de groep klein blijft, kun je heel goed aan jouw eigen doelstelling(en)\ werken en wordt er nauwkeurig gelet op techniek, houding en natuurlijk op voldoende uitdaging!

Wanneer: dinsdag 16.30-17.25 en donderdag 16.30-17.25.
Klik hier voor meer informatie en om direct te reserveren.

Futsal

De Olympos Futsal Competitie stelt met name studenten en medewerkers van het hoger onderwijs in Utrecht in staat op recreatief niveau in een interne zaalvoetbalcompetitie te spelen. De Olympos Futsal Competitie bestaat uit een donderdag en een vrijdagtak. Beide dagen zijn aparte competities met verschillende divisies, afhankelijk van niveau en eventueel tijdstip. Een team speelt gemiddeld twee wedstrijden per maand. Aan het eind van de competitie wordt een Champions- en Europa League gespeeld.

Klik hier voor meer informatie en om een team in te schrijven.

Voetbal 7-7

De 7-7 competitie op het voetbalkunstgrasveld is gebaseerd op de 45+ competitie van de KNVB, met een start in het voorjaar. De competitie duurt gemiddeld 7 weken, waarin de teams ongeveer evenzoveel wedstrijden spelen. De wedstrijden worden op een half kunstgrasveld met kleine doelen gespeeld volgens het wedstrijdreglement van de KNVB. De speeltijd is 2 x 25 minuten.

Klik hier voor meer informatie en om een team in te schrijven.

Squashladder

Sportcentrum Olympos introduceert een handige manier om met je mobiel of computer te 'connecten' met andere squashspelers. Voeg je eigen profiel toe en kijk wie er wanneer beschikbaar is. Doe ook mee met de Olympos laddercompetitie en speel elke twee weken een wedstrijd op jouw niveau.

Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven.

Tennis

Lijkt het je leuk om te tennissen met andere tennissers van jouw niveau? 
Naast de squashladder heeft Olympos nu ook een tennisladder.

Speel je ook mee? Deelname is gratis met OlymPas. Je hoeft alleen je niveau op te geven en op welke dagen je graag speelt.

Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven.

Beweegbakfiets

Gedurende het jaar biedt de Beweegbakfiets allerlei gratis(!) beweegactiviteiten aan op het Utrecht Science Park. De activiteiten zijn vrij toegankelijk en aanmelden is niet nodig! Vanwege het diverse programma is er voor elke deelnemer een geschikte workout te vinden: kom bijvoorbeeld met ons bootcampen aan de Leuvenlaan of kom tot rust tijdens een yogales in de Botanische Tuinen. Meer weten? Kijk dan even bij de Beweegbakfiets of kijk in de kalender aan welke activiteiten jij deel zou willen nemen!

Vrij sportaanbod op Olympos

Wil je vrij sporten in de fitnessruimte, op de tennisbanen, de squashbanen, de beachvelden of klimmen op Kalymnos? Dat kan allemaal met de OlymPas. Klik hier voor een lijst van de vrije sporten die Olympos aanbiedt. Met de OlymPas kun je óók nog gratis deelnemen aan alle groepslessen (meer dan 70 per week), bijna alle cursussen en meer!

Actief USP op je werkplek

We geven ook cursussen op locatie! Heb je dus een groepje enthousiaste medewerkers, informeer dan naar de mogelijkheden via info@actiefUSP.nl.

Theme picker

Beweegmenu

Cardio
 

Strength
 

Flexibility
 

Healthy Mind
 

Focus
Zoek