Actief USP

Flexibiliteit

Sterke spieren en een goede conditie zijn natuurlijk een mooie basis. Maar om dit optimaal te kunnen benutten is het ook van belang voldoende flexibiliteit en mobiliteit te hebben. Regelmatig stretchen zorgt bijvoorbeeld voor een verhoogd bewegingsbereik, wat het uitvoeren van oefeningen makkelijker maakt. Ook vermindert het de kans op blessures en zorgt het voor een betere houding. Hier vind je meer informatie over de voordelen van rekken en tips om dit veilig uit te voeren.

Oefening

Te enthousiast en/of te onervaren stretchen kan namelijk ook leiden tot afname van spierkracht en juist een verhoogde kans op blessures. Daarom is het van belang dit op een verantwoorde manier te doen, zoals tijdens een yogales. Deze worden via de Beweegbakfiets gratis aangeboden in de Botanische Tuinen! Kijk in de kalender voor de precieze data. Liever binnen sporten? Op Sportcentrum Olympos worden verschillende yoga- en pilateslessen gegeven waar flexibiliteit een belangrijk deel van uitmaakt. Maar ook Pole Fitness gebruikt flexibiliteit in de lessen. En natuurlijk kun je ook verschillende stretches en mobiliteitsoefeningen op kantoor doen!

Bronnen

Weerapong, P., Hume, P. A., & Kolt, G. S., (2008). Stretchen: mechanismen en voordelen voor sportprestatie en blessurepreventie, Stimulus, 27(2), 137–176.

Zoek