Actief USP

Active Break

Sit less, feel better!

Sportcentrum Olympos biedt een nieuw programma aan waarmee je je zitgedrag kan veranderen: de Active Break – een beweegsessie van een kwartier, met dynamische oefeningen, op je werklocatie en onder leiding van een instructeur van Olympos.

Wat is een Active Break?

Een Active Break is een vijftien minuten durende ‘energizer’, toegankelijk voor iedereen werkzaam in het Utrecht Science Park en dus ook voor medewerkers van alle departementen en diensten van de Universiteit Utrecht (ook in de binnenstad). Een instructeur van Olympos komt naar je werkplek om daar een sessie van lichte oefeningen te geven, zoals rek- en strekoefeningen en fitnessoefeningen. 
De Active Break helpt je om zowel fysiek als mentaal je accu weer op te laden tijdens (of aan het einde van) een lange werkdag, in een sociale, ontspannen setting, samen met je collega’s. Je kunt gewoon meedoen in de kleding die je op je werk draagt – alle oefeningen zijn ‘no sweat’!

Voor wie?

De licht intensieve oefeningen zijn gezond voor iedereen en de instructeur van Olympos zorgt ervoor dat de Active Break geschikt is voor deelnemers van elke leeftijd en elk lichaamstype. Er zijn geen specifieke vaardigheden nodig om mee te kunnen doen en je hoeft geen sportkleding te dragen. De Active Break is een leuke en toegankelijke onderbreking van je werkdag, waarbij je op een laagdrempelige manier je gezondheid verbetert.

Inschrijven

De inschrijving verloopt via ons online inschrijfsysteem (aan de rechterkant). Je kunt je nu inschrijven voor Active Breaks vanaf 7 januari op de dagen die zijn opgegeven in het inschrijfsysteem.
Je kunt een Active Break boeken voor groepen variërend van 3 tot 15 collega’s. Degene die de Active Break boekt is de contactpersoon voor de betreffende sessie.

Inschrijfsysteem

Als je je online inschrijft doorloop je de volgende vijf eenvoudige stappen:

  1. Service: Vul hier de activiteit van je keuze in, kies een instructeur en geef aan vanaf welke datum je wil zoeken naar beschikbare momenten voor je Active Break.
  2. Time: Kies hier een van de getoonde beschikbare Active Break momenten.
  3. Cart: Hier kun je je gekozen sessie(s) boeken. Wil je nog meer sessies toevoegen, kies dan Book More en herhaal dit totdat je alle gewenste sessies hebt toegevoegd. Zodra dat het geval is kies je hier Next.
  4. Details: Vul hier je contactgegevens in, evenals de gegevens van de locatie waar de sessie plaats zal vinden en de groepsgrootte.
    Payment details: Hier kun je de factureringsgegevens invullen. Als het jullie eerste Active Break betreft, vul dan “First free trial” in.
  5. Done: Je ontvangt een bevestigingsmail met daarin een overzicht van de geboekte Active Breaks.

Speciale aanbiedingen

Heb je interesse in dit project, boek dan nu de eerste Active Break ter kennismaking gratis! 
Neem contact met ons op per e-mail (info@actiefUSP.nl) om een introductie-afspraak op jouw werklocatie in te plannen. Vervolgens kun je je eerste Active Break boeken via ons online inschrijfsysteem.

Ben je tevreden na de kennismakings-Active Break ? Dit zijn twee aanbiedingen waarmee je je zitgedrag kan veranderen!

  • 9-ritten-stempelkaart: € 395,00
  • 3 maanden 1x per week (11 Active Breaks): € 434,50

Bovenstaande prijzen zijn vrijgesteld van BTW

PS In het 3-maanden-pakket vinden de Active Breaks elke week plaats op dezelfde dag en tijd.

Het veranderen van ons zitgedrag

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat langdurig ononderbroken zitten een negatief effect heeft op ons lichaam, zowel fysiek als mentaal. Dit zitgedrag verhoogt zowel de kans op diabetes en hart- en vaatziekten, alsook op depressie en burn-out. Bovendien geldt zeer langdurig zitten als een risicofactor voor een voortijdige dood.

Door meer te bewegen doorbreken we ons zitpatroon en verbeteren we onze gezondheid. Het lijkt erop dat de meeste voordelen van bewegen al kunnen worden behaald met twee sessies van 15 minuten per week. Bewegen geeft je niet alleen fysiek nieuwe energie, maar ook mentaal: zelfs een geringe hoeveelheid beweging heeft een positieve invloed op je concentratie, je geheugen en de snelheid waarmee je brein informatie verwerkt. Een Active Break per week kan echter niet je eigen wekelijkse workout of sportactiviteit vervangen.

Check hier ons Beweegmenu waarmee je je lichaam en geest fit kan houden!

Book it here

Active break   Active break

Zoek