Actief USP

Balans

Ben jij al in balans? Je balans en coördinatie spelen een grote rol bij gezond bewegen: niet alleen bij intensief sporten, maar ook bij bijvoorbeeld wandelen en fietsen. Maar juist die coördinatie is een van de eerste dingen die achteruit gaat bij het ouder worden. Om fit en vitaal te blijven is het dus belangrijk je coördinatie goed bij te houden. Dit levert op langere termijn ook minder risico’s zoals vallen en botbreuken op.

Maar bij een goede balans komt meer kijken dan een goede coördinatie: ook je core stability is van belang.  Sterke buikspieren en een functioneel core zorgen ervoor dat je lichaam in balans blijft en andere spieren hun functie optimaal uit kunnen voeren. Hoe beter je core stability, hoe kleiner de kans op blessures.  Meer uitleg over core stability vind je hier.

Beide aspecten die hier beschreven zijn worden meegenomen in de ‘Balansdag’,  georganiseerd door de Beweegbakfiets. In de kalender vind je terug waar en wanneer deze gratis Balansdagen gehouden worden. Maar core stability is ook goed te trainen tijdens bijvoorbeeld yoga- en pilateslessen, of gewoon op de werkvloer of op het bootcamppleintje. En coördinatie gebruik je ook tijdens een potje voetbal (zie de kalender), met oefeningen op een speedladder of animal walks.

Zoek